Mijn naam is Ben Schellekens en in mijn praktijk is alles er op gericht om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Dit is mijn manier om de wereld mooier te maken.
De reden waarom ik voor de Chinese geneeskunde koos is omdat deze is ontstaan vanuit het observeren van de natuur. Het is mijn passie om mijn liefde voor de natuur te verbinden met een geneeskunde die vanuit een natuurlijk, holistisch beeld kijkt naar de mens.
Mijn overtuiging is dat wat er zich in afspeelt in de natuur, zich ook afspeelt in ons lichaam. De uitdaging is om helder te zien welke onbalans er in uw lichaam is, om deze vervolgens te behandelen. 

Bij Bo Yi bestudeerde ik in maart 2023 voor de tweede keer de klassieke teksten van Shang Han Lun. Deze studie van negen maanden belicht een klassieker van de Chinese geneeskunde en is succesvol afgerond in 2023.

Daarnaast startte ik in mei 2023 een twee-jarige opleiding bij ICEAM om mij verder te verdiepen in de Shang Han Lun, Jin Gui Yao Lue en Chinese geneeskunde. 

2020 – heden: docent acupunctuur Academie Bo Yi

Stages China
Na de studie acupunctuur succesvol te hebben afgerond volgde ik stages in twee ziekenhuizen in China. In het Dhongzimen Hospital in Beijing en het Zhongfang Hospital heb ik gezien waar de wortels van de geneeskunde liggen en mogen ervaren hoe het daar bedreven wordt.

Opleidingen
Chinese kruiden Academie Bo Yi
Acupunctuuropleiding Qing Bai
Westerse Medische Basis Qing Bai

Mijn praktijkruimte is gevestigd in Sint Michielsgestel. 

© 2024 Acupunctuur Ben | franck