Allergieën en de Chinese geneeskunde

Acute klachten tijdens allergie
Tijdens de acute fase worden de symptomen – niesen, jeuk aan de ogen, opzwellen van slijmvliezen en de loopneus behandeld. De behandelingen geven u snel verlichting.

Oorzaak allergie
Hét moment om de oorzaak van de allergie te behandelen is wanneer u er geen last van heeft. Deze behandeling is nodig omdat symptomen later weer terug kunnen komen. Met acupunctuur en Chinese kruiden wordt de energie van de organen versterkt zodat u tijdens, en buiten, het hooikoortsseizoen minder last heeft van uw allergie.

Tips
Afhankelijk van de diagnose kan de behandeling onder andere bestaan uit het versterken van de long, milt en nier energie. Hieronder volgen een paar tips over wat u zelf kunt doen voor het versterken van uw longen, milt en nieren.

Voor een krachtige werking van de longen zijn ademtechnieken zoals die in qi gong, tai chi en yoga worden beoefend, heel geschikt. Maar ook een regelmatige stevige wandeling door het bos kan, mits de allergie het toelaat, juist in het allergieseizoen de longen versterken.

De milt wordt ondersteund met zoete, licht verteerbare en verwarmende voeding. Denk aan gele en oranje groenten zoals zoete aardappel, pastinaak, pompoen en wortel.

De nieren worden ondersteund door voldoende rust en slaap. Qua voeding kunt u de nierfunctie versterken met stoofpotten en met bouillon die van botten of schenkel getrokken is.

© 2019 Acupunctuur Ben | franck