De kracht van Chinese kruidentherapie

Wat kan kruiden therapie voor u betekenen? 
Kruidentherapie is geschikt bij een groot aantal, zeer uiteenlopende klachten. Bij chronische of acute pijnklachten, spijsverteringsproblemen, hormonale klachten, blaasontstekingen, huidaandoeningen (zoals acne, eczeem en psoriasis) of slaapproblemen zijn kruiden te gebruiken. Ook bij een lage energie of weerstand zijn Chinese kruiden zinvol.

Wat zijn de voordelen van kruidentherapie?
De kracht en een groot voordeel van Chinese kruiden is dat ze de oorzaak van uw gezondheidsklacht behandelen. Wanneer de oorzaak verholpen wordt zullen ook uw klachten verdwijnen.
De behandeling is gebaseerd op een diagnose volgens de Chinese geneeskunde. Een Chinese diagnose is altijd persoonlijk en de samenstelling van het kruidenrecept stem ik op uw situatie af. 

Wat zijn de nadelen?
Chinese kruiden worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De acupunctuur behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Is het gebruik van kruiden veilig?
Ja. De kruiden staan onder strenge controle van de overheid en de apotheek werkt volgens strenge voorschriften en uitgebreide kwaliteitscontroles.

Hoe neem ik de kruiden in?
Het innemen van de kruiden kan in de vorm van een poeder of tablet. U kunt de kruiden oplossen in warm water en vervolgens innemen. Het is ook mogelijk om een zalf samen te stellen bij eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen. Hydrofylconcentraat is handig toe te dienen bij jonge kinderen.

Kan kruidentherapie gecombineerd worden met andere therapieën?
Jazeker! Vaak wordt kruidentherapie gecombineerd met acupunctuur, omdat deze behandelingen elkaars werking versterken. Deze combinatie is ook mogelijk in mijn praktijk.

 

© 2019 Acupunctuur Ben | franck