Feest in de praktijk 

Een man komt de praktijk binnen gelopen met long covid, energie niveau beneden alle peil, lage prikkelverwerking en om de haverklap verkouden.
Hij vroeg me of ik hem kon helpen? Ik zei dat ik hem kan ondersteunen en dat ik commitment vraag. 

Anderhalf jaar lang kwam hij trouw opdraven voor de acupunctuur behandeling. Tijdens die behandeling stelde ik een kruidenformule samen. Die hij vervolgens ook anderhalf jaar trouw nam. Hij stelde vragen over de kruiden, wilde weten waarvoor ze waren en wat ze deden in zijn lichaam. 

Wat duidelijk werd, was dat het niet alleen een fysiek probleem was. Gedurende deze tijd verzamelde hij mensen en therapieën om zich heen die hem op allerlei vlakken ondersteunde en inzichten gaven. Zo vroeg hij zijn werkgever om te helpen met het betalen van de behandelingen. Kreeg hij praktische tips om de prikkelverwerking te verbeteren om zo bewust te zijn van wat hem energie gaf en wat energie kostte. Daarnaast ging hij, wanneer hij ook maar kon, wandelen in zijn buurt. 

Zoals niets rechtlijnig is in het leven is hij gedurende de anderhalf jaar verkouden geworden en moest hij zijn energie en sociale contacten afwegen. Steeds die grens opzoeken maakte ook dat die soms overschreden werd met het wanhopige gevoel weer terug bij af te zijn. Maar elke keer koos hij weer om het aan te gaan. Ondertussen bleef ik bijstellen en werkte mee met wat ik zag. Paste mijn acupunctuur behandeling aan en stelde de kruidenformule bij.

Nu, anderhalf jaar later, verteld hij enthousiast dat hij zonder verkouden te worden met het vliegtuig op vakantie kan. Hij niet ziek wordt als zijn kinderen snotterend thuis zitten. Zijn energie hij niet meer af hoeft te wegen en hij weer sociale contacten kan onderhouden zoals hij dat wil.

Hij pakte de regie, vroeg om ondersteuning en hij gaf het de tijd hoe moeilijk dit ook was.

 

Het is een feest om met iemand zoals hem te werken:
iemand die het stuur in eigen handen neemt, nieuwsgierig is, betrokken en bewust de verantwoordelijkheid pakt voor zijn eigen gezondheid.  

Is het jou tijd om regie te pakken?
Neem dan contact met me op.
Ik ondersteun je graag met mijn expertise Chinese kruiden en acupunctuur.

 

 

© 2019 Acupunctuur Ben | franck