Beach body

De zomer is voorbij en de meeste mensen stoppen hun gedachten aan een beach body weer tot het voorjaar in de kast. Terwijl het nu tijd is om naar binnen te gaan en je af te vragen waar jij verandering in wil aanbrengen. Wil jij je energiek en fris voelen? Wil je het opgeblazen en zware gevoel niet meer? Lees dan hoe ik als herbalist de verbinding leg tussen een parelwit strand, de azuurblauwe zee en jouw lichaam. 

In de Chinese geneeskunde bestaat het aarde element uit de organen maag en milt. Dit element heeft alles te maken met de vertering van je eten en drinken en met de energie die je hieruit haalt.  Bij het ouder worden wordt de werking van deze organen minder en haal je minder efficiënt energie uit je voeding. Wat we eten, hoeveel we eten en onder welke omstandigheden zijn andere factoren die invloed hebben op de vertering. 

Symptomen van een lagere verteringsenergie zijn een zwaar gevoel in je lijf of hoofd, overgewicht, losse ontlasting en een opgeblazen buik. Deze symptomen komen doordat er teveel water in ons lichaam aanwezig is.

Nu even terug naar het parelwitte strand. Stel je voor dat jij met je voetjes in het zand staat te genieten van het azuurblauwe water. Hoe wil jij je fysiek dan voelen?

Als herbalist kijk ik naar de relatie tussen water en aarde en hoe de verhouding van deze twee elementen werken in jouw lichaam. Een voorbeeld is hier op zijn plek. 

Er zijn drie soorten zand op het strand:

          het droge, mulle zand
          het natte zand
          de branding waarin je wegzakt

 

Op welk zand loop je het makkelijkst?

Je kunt je lichaam als het strand zien:

          sta jij in het mulle zand en voelt het alsof je niet vooruit komt?
          sta jij in het natte zand en ga je lekker?
          sta jij in de branding en voel je je zwaar, opgeblazen of houdt je vocht vast?

 

Sta jij in het mulle zand of in de branding?

 

Als herbalist en acupuncturist kan ik de functie herstellen van jouw verteringsysteem zodat jij volgend jaar met jouw beach body in het azuurblauwe water staat te blinken.

Is het voor jou tijd om uit de branding of het mulle zand te stappen? Maak dan telefonisch of online een afspraak.

 

 

 

© 2019 Acupunctuur Ben | franck