Beter slapen met Chinese geneeskunde

Het overkomt ons allemaal wel eens dat het een tijd lang niet lukt om te slapen. Neem hier geen genoegen mee…de Chinese geneeskunde heeft een behandeling op maat om weer lekker te slapen. In onderstaande tekst leg ik uit hoe.

Oorzaak
Een belangrijk doel van de Chinese geneeskunde is dat de behandelingen werken op de oorzaak van de klacht. Wanneer deze verholpen is dan verdwijnen de gevolgen vanzelf.

Verstoringen in de nachtrust kunnen verschillende oorzaken hebben. Een voorbeeld hiervan is Hitte. Een teveel aan Hitte zorgt ervoor dat u niet inslaapt omdat u onrustig bent. U ligt te woelen en als u eenmaal slaapt, droomt u levendig of heeft u zelfs last van nachtmerries die de slaap verstoren.
Een ander voorbeeld is leegte. Deze leegte van energie kan ontstaan bij langdurig overwerk, een teveel aan stress, door onvoldoende rust te nemen, een excessieve leefstijl of door een chronische ziekte.

Balans
Voor een gezonde slaap is er een balans nodig. Bij beide voorbeelden is te zien dat die balans verstoord is.
Doel van een behandeling is om die balans weer te herstellen zodat u die nachtrust met een hoge kwaliteit aan slaap weer krijgt. Met acupunctuur, Chinese kruiden en inzicht in het patroon van slapeloosheid gaat dat lukken.

 

© 2019 Acupunctuur Ben | franck