HeadphotoBridge2

FotoBenKlein

Mijn naam is Ben Schellekens en alles in mijn praktijk is er op gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit is mijn manier om de wereld mooier te maken.

Een verbetering van kwaliteit van leven kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de één kan dit bijvoorbeeld het verlichten van bijwerkingen van een chemokuur zijn, voor de ander kan dit het verhelpen van bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid of eczeem zijn.

Ik geloof in de verbinding tussen mens en natuur. De reden waarom ik voor de Chinese geneeswijze koos is omdat deze is ontstaan vanuit het observeren van de natuur. Het is mijn passie om die liefde voor de natuur te verbinden met een geneeswijze die vanuit een natuurlijk, holistisch beeld kijkt naar de mens.

Om bovenstaande te realiseren zet ik acupunctuur en Chinese kruiden in. U krijgt gedurende de behandelingen inzicht in uw klacht en in de behandeling ervan. Daarnaast kunt u door inzicht in patronen van voeding, rust, ademhalen, slapen en stress aanpassingen maken die uw situatie verbeteren.
De combinatie van behandelingen en inzicht geeft een sterke basis om blijvende, positieve resultaten te behalen.

Stages China

Na de studie acupunctuur succesvol te hebben afgerond volgde ik stages in twee ziekenhuizen in China. In het Dhongzimen Hospital in Beijing en het Zhongfang Hospital in het zuiden van China heb ik gezien waar de wortels van de acupunctuur liggen en mogen ervaren hoe het daar bedreven wordt. Vooral het gebruik van de combinatie van zowel de Chinese als de Westerse geneeskunde sprak mij aan. 

Opleidingen

Na een driejarige acupunctuuropleiding bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai volgde ik een eenjarige Westerse Medische Basis opleiding bij diezelfde academie.

Bij Academie Bo-Yi volgde ik een driejarige opleiding tot Herbalist. Deze opleiding is met een diploma in mei 2018 afgerond.

In het najaar van 2018 ben ik gestart met het assisteren bij de acupunctuur opleiding van Academie Bo Yi.

Ook start ik in november 2018 met het bestuderen van de Shang Han Lun. Dit is een studie van acht maanden die deze klassieker van de Chinese Geneeskunde zal belichten. Daarnaast volg ik andere bijscholingen zodat ik mij blijf verdiepen in specifieke ziektebeelden en behandeltechnieken. 

Mijn praktijkruimtes zijn gevestigd in Den Bosch en Sint Michielsgestel. 

Samenwerking 

In de samenwerking met Fysio Bouts in Sint Michielsgestel wordt de ambitie om de link te leggen met de Westers geneeskunde werkelijkheid. Sinds oktober 2017 behandel ik in mijn nieuwe praktijkruimte bij Zen.nl in Den Bosch.