HeadphotoBridge2

Chinese Kruiden Ben Schellekens

Chinese Kruiden vormen een belangrijk onderdeel van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze) en worden door mensen van alle culturen eeuwenlang succesvol gebruikt om de gezondheid te bewaren en gezondheidsklachten te verhelpen.
In China worden de meeste mensen met kruiden behandeld. In Nederland is deze behandeling veel minder bekend, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

De kracht van kruiden

De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij uw situatie van dat moment. U krijgt dus een persoonlijk medicijn. Dat is de kracht van Chinese kruiden. Zowel de klacht als de oorzaak worden aangepakt en er zijn geen of nauwelijks bijwerkingen.  De kruiden staan onder streng toezicht van de overheid. U krijgt de kruiden thuisgestuurd en u betaalt rechtstreeks aan de leverancier. Het innemen van de kruiden kan in poeder of tablet. Eventueel is een zalf of hydrofylconcentraat ook mogelijk.

Intake

Om een helder beeld te krijgen van uw gesteldheid wordt tijdens de eerste behandeling een onderzoek afgenomen. Het onderzoek bestaat uit het stellen van een aantal vragen over gezondheid, levenswijze en medische achtergrond. Bovendien wordt de tong bekeken en de pols gevoeld. Dit alles om meer duidelijkheid te krijgen over wat ten grondslag ligt aan uw gezondheidsklacht. Deze onderdelen zullen leiden tot een diagnose waarna met u een behandelplan zal worden besproken. Bij de eerste behandeling gaat het er dus om eerst de oorzaak te vinden. Over het algemeen vindt er de eerste keer geen acupunctuur behandeling plaats.