Menopauze

Natuurlijk proces
De Chinese geneeskunde ziet de overgang van vruchtbaar naar onvruchtbaar als een natuurlijk proces in het leven van een vrouw. Het feit dat de overgang onderdeel is van een natuurlijk proces betekent niet dat u de symptomen moet accepteren, omdat ”ze er nu eenmaal bij horen”.

7-jarige cycli
Tijdens dit natuurlijke proces van de vrouw ontwikkelt haar fysieke en seksuele kracht in cycli van 7 jaar. Bij het ontwikkelen van deze kracht is vooral de energie van de nieren belangrijk.
Bij de 7cyclus van 7 jaar worden deze krachten minder, net zoals de energie van de nieren. Dit manifesteert zich als een onregelmatige menstruatie en bloedverlies. Dit kan de volgende klachten met zich meebrengen: opvliegers, wisseling van warm en koud, irritatie, slapeloosheid, gewichtstoename, hoofdpijn, onrust of nachtzweten.

Hitte
De Chinese geneeskunde ziet deze symptomen als tekenen van hitte. Hitte wil altijd stijgen, vandaar dat deze symptomen zich vooral in het bovenste deel van het lichaam afspelen. De wisseling van zich warm en koud voelen houd in dat uw lichaam niet in balans is. Het lijkt wel of uw thermostaat verkeerd staat afgesteld.

Behandeling
Wanneer dit bij u het geval is of u ervaart een verergering van symptomen, dan kunnen behandelingen met acupunctuur en Chinese kruiden een uitkomst bieden. Met acupunctuur en/of Chinese kruiden worden naast het behandelen van de symptomen ook de oorzaak van de klachten behandeld. Het behandelen van de oorzaak is DE kracht van de Chinese geneeskunde.

 

© 2019 Acupunctuur Ben | franck